Recepten

Rode Bieten Spaghetti

Rode Bieten Spaghetti

Rode Bieten Spaghetti kun je zien als een gezonde variant op de normale spaghetti die je in iedere supermarkt kunt kopen.

De meesten zullen de rode variant met doorgaans tomaat, de groene met vaak spinazie, of de zwarte variant die niet altijd met inkt van een inktvis gemaakt, wel kennen.

Deze rode variant, waarbij de rode kleur niet van tomaten maar van gekookte bietjes komt, kun je haast nergens kopen, en zul je dus helemaal zelf moeten maken.

Lees meer
Rode Bietenpannenkoeken

Rode bietenpannenkoeken

Rode Bietenpannenkoeken is echt een recept voor diegene die lekker willen eten maar dan wel zonder al te veel calorie├źn, en natuurlijk voor liefhebbers van pannenkoeken.

Dit soort pannenkoekjes is meestal een stuk kleiner dan gewone pannenkoeken, en kunnen zoals op bovenstaande foto gestapeld worden voor een gerecht.

Daarbij kun je aan van alles en nog wat denken, want deze pannenkoekjes kun je als hoofdgerecht eten, als voorgerecht, of zelfs als dessert. Het ligt er maar net aan in welke gerecht je de pannenkoekjes wilt gebruiken.

Op de foto zie je roomkaas er tussen, met wat gesneden lente-ui en stukjes fruit.

Lees meer
Rode Bietenmousse

Rode bietenmousse

Rode bietenmousse kun je gebruiken als voorgerecht, maar het simpele gerecht is ook heerlijk bij de borrel als dipsaus voor stengels van diverse soorten groente.

Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan in reepjes wortel, reepjes komkommer, stengels bleekselderij, en ga zo maar door.

Snij in dat geval de reepjes niet al te dun, maar ongeveer een halve tot een hele centimeter dik, en 3 tot 5 centimeter lang.

Eventueel kun je aan het onderstaande recept nog wat gesneden tuinkers, stukjes aardbei, of een handjevol rode bessen toevoegen.

Lees meer
Rode bietensalade

Rode bietensalade

Rode bietensalade kun je natuurlijk op verschillende manieren maken. Met Griekse yoghurt en knoflook krijg je een beetje een zomerse salade.

Maar de salade kun je natuurlijk ook als bijgerecht serveren in de andere maanden van het jaar.

Je kunt de bietjes natuurlijk in blokjes snijden, raspen, of gewoon in reepjes snijden. Het maakt voor de smaak niets uit.

Lees meer